Napój imbirowy według pięciu przemian

Dobroczynne właściwości korzenia imbiru znano już w Starożytności. Upodobali go sobie szczególnie Azjaci, którzy chętnie korzystali z jego dobrodziejst, dodając ten niezwykły korzeń do wielu orientalnych potraw. Czytaj dalej Napój imbirowy według pięciu przemian

Owsianka według pięciu przemian

Kuchnia pięciu przemian zakłada, że człowiek powinien spożywać trzy ciepłe posiłki dziennie i zawsze pamiętać o treściwym, pożywnym śniadaniu. Do spełnienia obu tych wytycznych idealnie nadaje się popularna głównie w Szkocji, ale coraz chętniej spożywana o poranku także w Polsce owsianka

Czytaj dalej Owsianka według pięciu przemian

Sałatka ogórkowa według pięciu przemian

Przy pierwszym zetknięciu się z zasadami obowiązującymi w kuchni pięciu przemian miłośnik bardziej tradycyjnych potraw może się przedtraszyć, że przechodząc na taką dietę nie będzie sobie mógł pozwolić na swoje ulubione dania i skazany zostanie na smaki bardzo orientalne. Nie jest to jednak prawda – możemy przyrządzić niemal każdą potrawę bez naruszenia zasad kuchni pięciu przemian

Czytaj dalej Sałatka ogórkowa według pięciu przemian

Leczo według pięciu przemian

Wbrew pozorom, potrawy przygotowywane z zachowaniem zasad kuchni pięciu przemian wcale nie muszą składać się z orientalnych składników i charakteryzować się egzotycznym smakiem, nadają się więc one także dla miłośników mniej wymyślnych, czy też bardziej tradycyjnych smaków

Czytaj dalej Leczo według pięciu przemian