Kuchnia polska według Pięciu Przemian

Nasza wspaniała, polska kuchnia zgodna z filozofią chińskiej medycyny? Tak, to jest możliwe. Chesz jeść zdrowo i smacznie? Poznaj już teraz tajemnice Pięciu Przemian i ciesz się zdrowiem oraz energią każdego dnia.

Wszystkie książki na temat Pięciu Przemian są świetne, ale mają jedną wadę – nie uwzględniają polskiej kuchni, która towarzyszy nam na co dzień. Dlatego powstała ta książka – aby zmienić filozofię jedzenia i gotowania, nie zmieniając swoich dotychczasowych kulinarnych upodobań.

Dowiedz się m.in.:

  • na czym polega filozofia Pięciu Przemian i jak ją stosować w codziennym gotowaniu,
  • jak różne smaki wpływają na Twój organizm,
  • co zrobić, aby Twoje życie było pełne harmonii i spokoju,
  • jak równoważyć smaki, zgodnie z Yin i Yang,
  • o jakich porach dnia należy przyjmować posiłki.

Ponadto autorka pokazuję jak „przerobić” dowolną potrawę tak, aby była harmonijna i zgodna z tradycyjną chińską medycyną.

Dowiesz się też, jak duże znaczenie ma pora dnia, pora roku (a jest ich pięć – tak, tak!) oraz kolejność dodawania pięciu smaków i… myślenie!

Ale to nie wszystko! W publikacji znajdziesz także mnóstwo sprawdzonych, polskich przepisów, które autorka już za Ciebie „przerobiła” pod kątem Pięciu Przemian. Dzięki temu możesz jeść zdrowo i po polsku.

Publikację Kuchnia polska według Pięciu Przemian polecamy osobom lubiącym szybkie, zdrowe i łatwe do przygotowania polskie potrawy, a także wszystkim otwartym na nowości i eksperymenty kulinarne.

Klikając tutaj – dowiesz się więcej na temat tego poradnika

.

Jedno przemyślenie nt. „Kuchnia polska według Pięciu Przemian”

  1. No tak, ale czy można liczyć, że się tutaj pojawi na stronce jakaś lista konkretna jak rozpoznawać kategorie, do których dane składniki należą? Bo patrzyłam na stronkę, gdzie jest tam książka, ale nie widzę, żeby była lista popularnych składników – taka w jednym miejscu – z klasyfikacją:(

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *